ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
 

Waarom meer dan 50% kiest voor het financieren van een MINI.

Bijgewerkt op: 30 dec. 2021

Het merendeel van onze klanten kiest voor een financiering. Maar waarom eigenlijk?

Financieren is ideaal als je graag je spaargeld wil behouden, maar wel al in die prachtige MINI wil rijden. Zie je jezelf al zitten? In jouw eigen MINI? Een nieuwe is nergens voor nodig, met een jonge occasion profiteer je nog steeds van alle MINI-voordelen, terwijl je de hoge afschrijving van de eerste paar jaar aan je voorbij laat gaan. Sterker nog, je profiteert er volop van. Voor een MINI die al even heeft gesnuffeld aan het asfalt betaal je onmiddellijk een heel stuk minder. Zo wordt MINI rijden wel heel toegankelijk! En als je nog minder startkosten wil betalen, is financieren een prima keuze! Je betaalt een vast maandbedrag dat past bij je persoonlijke situatie. Je weet precies wat je voor de lening gaat betalen en er zijn geen verborgen kosten!Wat is het verschil met private lease?

Het grote verschil met private lease en financieren is dat bij een financiering géén wegenbelasting, verzekering en onderhoud zit inbegrepen. Het nadeel van private lease is echter dat je na de looptijd de auto weer moet inleveren en je vastzit aan een maximaal aantal kilometers per jaar dat je mag rijden. Ga je hierover heen dan moet je flink bijbetalen.

We hebben een voorbeeldberekening gemaakt met het verschil tussen private lease en financiering.PRIVATE LEASE

FINANCIERING

Nieuw

Occasion van 3 jaar oud

Maximum aantal kilometers per jaar

15.000 km

*Anders bijbetalen*

Geen maximum aantal kilometers

Onderhoud, wegenbelasting en verzekering inbegrepen

Onderhoud, wegenbelasting en verzekering NIET inbegrepen

Na de looptijd moet je de MINI inleveren

Na de looptijd is de MINI van jou!

Voorbeeldberekening nieuwe Clubman automaat - 60 maanden - max 15.000 km


Vaste prijs per maand: €575,- per maand
Voorbeeldberekening Clubman uit 2018 - automaat - 60 maanden - €22.500,-

Financiering per maand: €415,-
Wegenbelasting: €58,- Verzekering: €55,- Onderhoud + banden: €75,-
Totaal: €603,- per maand

* Alle bedragen zijn onder voorbehoud en uitgaande van de huidige automarkt.Gezien je bij private lease maximaal 60 maanden kan kiezen hebben we dit voor de helderheid ook even bij het financieringsvoorbeeld aangehouden. Echter kan je bij een financiering tot 96 maanden gaan. Waardoor het bedrag per maand een stuk (€140,-!) lager wordt.


Kan ik voor extra zekerheid kiezen?

Jazeker! Wij bieden verschillende afleverpakketten aan, waaronder het gouden pakket!

Daarin zit levenslange garantie inbegrepen, tot 160.000 km. Ben je dus van plan om voorlopig in jouw droom MINI te blijven rijden? Dan is dit zeker een pakket om over na te denken. Voor €1.995,- hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. Je betaalt alleen voor normaal onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Gaat er iets kapot aan jouw MINI? Dan wordt dit kosteloos door ons gerepareerd. Verder zit in het gouden pakket het volgende inbegrepen:

-Afleverbeurt

-Poetsbeurt inclusief polijsten

-Nieuwe APK

-Gratis onderhoudsbeurt

-Volle brandstof tank

-DAVERO Gift box


Wat moet ik aanleveren om een financiering te kunnen aanvragen?

De leasemaatschappij doet een kort onderzoek om de lening te kunnen verstrekken. Hiervoor hebben ze een aantal gegevens van je nodig zoals:


-Kopie rijbewijs

-Kopie bankpas

-Loonstrookje

-Afschrift van een maand, waar te zien is waar huur of hypotheek wordt afgeschreven.


Wanneer kan ik geen financiering afsluiten?

Je kan geen financiering afsluiten als je een negatieve bkr registratie hebt. Let op, negatief.

Je wordt bij elke vorm van een lening bkr geregistreerd, maar op het moment dat je langere tijd je betalingsverplichting niet nakomt, verandert de BKR registratie in een negatieve BKR registratie en dan kan je dus geen financiering afsluiten.


Ook kan je geen financiering afsluiten als je geen vast inkomen hebt of bijvoorbeeld nog student bent.


Kan je ook samen een financiering afsluiten?

Ja! Het is zeker mogelijk om samen met je partner een financiering af te sluiten. Je moet wel op hetzelfde woonadres wonen. Je kan bijvoorbeeld ook je ouders vragen om garant te staan als je zelf niet de lening kan dragen. Je moet dan wel ook in dit geval op hetzelfde adres wonen dan je ouders als je de financiering afsluit.


Wat zijn de rentepercentages?

Het rentepercentage is afhankelijk van de bank en het bedrag dat je wil financieren. Maar je kan uitgaan van de volgende rentes:

Tot 14999,- 6.0% jaarrente

15000,- tot 24999,- 4.2% jaarrente

25000,- tot 40000,- 3.7% jaarrenteWat gebeurt er als je schade rijdt met je auto of als hij total loss wordt verklaard?

Het is belangrijk dat je de MINI all risk verzekerd. Mocht er dan iets gebeuren dan krijg je het geld terug van de verzekering. De leasemaatschappij eist namelijk het geld op dat je van de verzekering krijgt + openstaand saldo. Als de MINI all risk verzekerd is, dan weet je zeker dat je genoeg krijgt om de lening mee af te lossen.Tussentijds aflossen, hoe werkt dat?

Het grote voordeel van deze vorm van financieren is dat je relatief voor een lange looptijd kan kiezen van 96 maanden. Hierdoor houdt je het maandbedrag laag en heb je wellicht af en toe de mogelijk om tussendoor extra af te lossen. Als je extra aflost dan verkort je hiermee de looptijd. Het maandbedrag blijft dus altijd gelijk.Kan ik mijn auto eerder inruilen dan dat de looptijd van de financiering duurt?

Ja ook dat is mogelijk. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een financiering van 8 jaar en je wil na 4 jaar je MINI inruilen. Dan kan je het openstaande saldo bij de leasemaatschappij opvragen. Wij kijken dan wat de auto op dat moment waard is en lossen de lening in. Als het inruilbedrag hoger is dan het openstaand saldo kan je dat bijvoorbeeld gebruiken als aanbetaling van de nieuwe MINI. Zo wordt je nieuwe maandbedrag lager!


Heb je nog geen financiering lopen op je huidige auto? Ook dan kan je uiteraard gewoon inruilen. Het hoeft tevens ook geen MINI te zijn! Voor een indicatie inruilprijs kan je altijd enkele foto’s van de binnen- en buitenkant sturen, en kmstand naar ons whatsapp nummer (0682535672). Wij geven je dan zo snel mogelijk een inruilprijs. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken als aanbetaling voor je financiering!Kan je een auto reserveren onder voorbehoud van financiering?

Helaas niet. Je kan alleen een auto reserveren zonder financiering, of als je de financiering al hebt geregeld. We raden je daarom ook aan om vooraf de financiering aan te vragen. Dit is geheel vrijblijvend. Het fijne is dat je al weet hoeveel je kan lenen voordat je naar onze showroom komt en welk maandbedrag dat daarbij hoort. Vaak vergemakkelijkt dat ook je keuze. Je sluit pas definitief een contract af als je het tekent en doorstuurt naar de leasemaatschappij.


Wil je nu graag toch reserveren zonder dat je de financiering hebt aangevraagd? Dan dien je €250,- aan te betalen. Maar hou er rekening mee dat mocht de financiering niet doorgaan je deze aanbetaling kwijt bent.


Liever een filmpje kijken over een autofinanciering?506 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven