Winterpiek! Jouw MINI laat je niet in de kou staan

Ben je al buiten geweest vandaag…? Brr, koud he! De winter laat zich nog even van zijn beste kant zien, zo vlak voor de lente zijn plekje inneemt. Sjaals, handschoenen en laarzen zijn de komende week geen overbodige luxe. Met jouw MINI rij je de lente probleemloos tegemoet!

Is het je ook opgevallen hoeveel auto’s stranden met dit koude weer? De ANWB heeft het extra druk met deze koude dagen. Gelukkig staat er maar zelden een MINI langs de kant van de weg. MINI’s beschikken over goede technieken en kunnen dus wel tegen een stootje. Toch kan een bevroren ruitenwisser of een accuprobleempje de beste gebeuren. Met onderstaande tips kom je zorgeloos de laatste wintermaand door.


  • Tip 1: Wat moet je doen als je ramen en ruitenwissers zijn bevroren? Met bevroren ramen en ruitenwissers kun je de weg niet op. Een emmer heet water tegen het raam gooien? Dat is geen top-idee: het raam kan barsten. Wat je nodig hebt, is een fles ruitenontdooier of een ijskrabber en een doek. Sproei de ontdooier op je ramen en op je ruitenwissers en wacht een paar seconden. Het ijs verdwijnt als sneeuw voor de zon. Heb je geen ruitenontdooier, dan gebruik je de krabber. De doek gebruik je binnen, door het temperatuurverschil kan je raam namelijk beslaan. Zet de recirculatiefunctie uit om verdere condens te voorkomen.

  • Tip 2: Wat moet je doen als je deuren en sloten zijn vastgevroren? Als de rubbers van je deuren bevroren zijn, heb je spierballen nodig. Of een kruik of föhn. Poging 1: je drukt de deur aan bij de raamsponningen, dan breekt hopelijk het ijs en dan kun je de deur openen. Werkt dit niet? Houd dan een warme kruik tegen de deur, of gebruik een föhn. Let dan wel op dat je de föhn niet op de ramen richt, door het temperatuurverschil heb je zo een barst te pakken. De kans op bevroren deurrubbers kun je verkleinen door de rubbers preventief in te smeren met een rubberstick of met talkpoeder. Als je de autosleutel niet in het slot krijgt of als je de sleutel niet kunt draaien, dan is je slot bevroren. Het best helpt een flesje slotontdooier: je spuit wat van de vloeistof in het slot om het probleem op te lossen. Heb je geen slotontdooier, dan kun je een warme kruik gebruiken. Ook niet bij de hand? De autosleutel met een aansteker verwarmen kan ook nog wel eens helpen! Krijg je de hendel van de handrem niet van z’n plek? Of lukt dat wel, maar blijft de handrem dan gewoon aangetrokken? Dan heb je een bevroren handremhendel of handremkabel. Dit probleempje los je heel simpel op: zet de motor aan. Zodra deze warm genoeg is, zal je handrem weer werken.

  • Tip 3: Wat moet je doen als je problemen hebt met je accu? Wil je auto op een koude dag niet starten, dan is de kans groot dat je accuproblemen hebt. Met een set startkabels ben je snel weer onderweg. Zorg er wel voor dat je de startkabels goed gebruikt. In het instructieboekje van je MINI staat hoe het moet. Problemen met je accu kun je vaak voorkomen door je MINI goed te laten onderhouden: de accu wordt bij elke beurt gecontroleerd.

Zo. Jij gaat nu goed voorbereid de weg op. Haal je schaatsen maar uit het vet en geniet nog even van deze winterse kou! Heb je nog vragen? Bel ons dan even. Het Davero team staat voor je klaar!


53 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

*Leaseprijzen gebaseerd op financial lease

© 2021 by DAVERO